Recepten


Ontbijt + drankjes


Granola

Wanneer je zelf granola maakt, kun je het helemaal naar jouw smaak aanpassen. De noten, zaden en superfood kies je helemaal zelf. Het kost niet zo heel veel tijd en je huis ruikt heerlijk naar de baklucht. Het is echt niet duurder dan granola uit een pak en het belangrijkste: is het super lekker! >>> Het recept


Andijvie-komkommer smoothie met chiazaad

In deze groene smoothie proef je de natuur. Een echte krachtpatser om je dag mee te beginnen. Of gewoon later op de dag nieuwe energie op te doen. >>> Het recept


Eiwitrijk ontbijt met gezonde vetten

Als je wilt aankomen is het goed om te weten in welke producten veel eiwitten zitten. >>> Het recept

Lunch + diner


Wortelsoep met boekweit-amandel brood

Boekweit-amandel brood is van zichzelf een beetje droog en hard. Daarom combineert het uitstekend met een lekkere romige soep. >>> Het wortelsoep- recept. >>> Het boekweit-amandel broodrecept.


Quinoa tabouleh

Libanese tabouleh wordt oorspronkelijk gemaakt van bulgur. Maar voor degene die liever geen bulgur eten in verband met de gluten, is deze variant een uitkomst. Deze frisse salade is ideaal voor een zomerse picknick of barbecue. >>> Het recept


Maïs couscous met hennepzaad

Heerlijk op warme dagen als je geen puf hebt om lang in de keuken te staan, maar wel gezond wilt eten. >>> Het recept

Healthy snacks


Wafel gezond

Een rijstwafel is een heerlijk tussendoortje dat je op oneindig veel verschillende manieren kunt beleggen. Bijvoorbeeld deze 'wafel gezond'. >>> Het recept komt later.


Upside down cake


Upside-down Flow cake met ananas

In de Flow 365 dagen kalender stond dit recept voor een upside-down cake. Ik heb het gemaakt met wat kleine aanpassingen.

Benodigdheden:
- 50 en 100 gram roomboter
- 50 en 100 gram basterdsuiker
- 7 schijven ananas en 2 el sap
- handje blauwe bessen
- 100 gram bloem
- 2 eieren
- 1 tl backing soda
- 1 tl vanille suiker

Verwarm de oven voor op 180 C.
Vermeng 50 g boter en 50 g suiker en vet daar je springvorm van 20 cm mee in. Laat de ananas uitlekken. Maak beslag van de resterende boter, suiker, het bloem, de eieren, backing soda en vanillesuiker. Verdeel de ananas en bessen over de bodem van de springvorm en giet het beslag erover. Zet 35 minuten in de oven.

Eet smakelijk!