Wortelsoep

Recept - 4 personen

15 min + 20 min kooktijd

  • 250 g wortels
  • grote ui, gesneden
  • 3 verse tomaten, in blokjes gesneden
  • 2,5 dl groente bouillon
  • 100 ml kookroom
  • 3 takjes tijm, gestript
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie
  • staafmixer of blender

  1. Was en schrap de wortels en snijd ze in dikke plakken. Snij de ui fijn en de tomaten in blokjes.
  2. Bak de ui in een scheutje olijfolijfolie tot ze glazig is.
  3. Blus de ui af met 1,25 ml bouillon en breng aan de kook. Kook hierin de wortels in 10-15 minuten tot ze gaar zijn. 
  4. Pureer de wortels tot een gladde puree.
  5. Voeg de rest van de bouillon, de tomaten en de tijm toe. Laat het nog 10 minuten doorkoken.
  6. Zet de staafmixer weer in de soep en pureer tot een glad geheel. Schenk de kookroom erdoor en nog even doorwarmen.
  7. Breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

 

TIP: Deze soep is lekker met boekweit-amandelbrood of tabouleh.